Politika privatnosti

 

U BIGU Academy poštujemo vašu privatnost i razumijemo važnost podataka koje nam povjeravate. Ova Politika privatnosti opisuje našu praksu u vezi s informacijama koje prikuplja smiljanmori.ba, korištenjem naše web stranice Bigu academy, https://smiljanmori.ba/.   Ova Politika privatnosti odnosi se na sve lične podatke koje o vama prikupljamo ili obrađujemo. Lični podaci su podaci ili kombinacija podataka koji vam mogu opravdano omogućiti da vas identificiraju. Sljedeća Politika privatnosti odnosi se na sve Usluge koje pružamo putem web stranice www.smiljanmori.ba . Čitat će se u skladu s Odredbama i uvjetima kao jedan.   Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovom politikom, trebali biste nas kontaktirati na mori.bih@smartmoneysolutions.si  Posjećivanjem www.smiljanmori.ba prihvaćate i pristajete na prakse opisane u ovim Pravilima. U nastavku opisujemo koje podatke prikupljamo kada koristite naše Usluge, kako te podatke štitimo, koliko dugo ih zadržavamo, s kime ih dijelimo i koje su vaše mogućnosti privatnosti. Korištenjem Usluga pristajete na naše prikupljanje i upotrebu vaših podataka kako je opisano u ovoj Politici privatnosti. Politika privatnosti uključena je putem reference i čini dio Uvjeta i odredbi.   Nastavit ćemo ocjenjivati ​​ovu Politiku privatnosti prema novim tehnologijama, poslovnoj praksi i potrebama naših korisnika i u skladu s tim možemo izmijeniti Politiku privatnosti. Molimo provjerite povremeno ovu stranicu za ažuriranja. Ako napravimo bilo kakve značajne promjene u ovoj politici privatnosti, ovdje ćemo objaviti ažuriranu politiku privatnosti, zajedno s datumom stupanja na snagu. Vaše kontinuirano korištenje Usluga nakon što smo objavili izmjene ove Politike privatnosti znači da pristajete da vas takve promjene obavezuju.

Prikupljanje podataka

Otvaranjem računa, odabirom paketa i korištenjem web stranice pristajete na to da se vaši lični podaci i podaci „Lični podaci“ prikupljaju u poslovne svrhe kako bi se zadovoljile vaše potrebe. Razumijevanjem vaših financijskih potreba možemo vam pružiti najstručnije preporuke i mogućnosti ulaganja na osnovu naše profesionalne analize tržišta.   Vi ćete nam direktno dostaviti većinu prikupljenih podataka; vaše lične podatke tokom mrežne ili vanmrežne registracije, uključujući, ali ne ograničavajući se na vaše ime, adresu e-pošte, telefonski broj, pored dokumenata potrebnih za ličnu identifikaciju, kao što su vaš pasoš, lična karta, računi za komunalne usluge ili bankovni izvodi. Informacije koje se indirektno prikupljaju uključuju, ali nisu ograničene na, vašu IP adresu, dobavljača Internet usluga, vrste izvršenih transakcija, posećena područja web lokacija, posećene stranice i učestalost poseta.

Korištenje vaših ličnih podataka

Lični podaci na koje ste pristali da će se dobiti koristit će se za sljedeće: Potvrda vašeg identiteta; Otvaranje vašeg računa; Upravljanje vašim računom; Provođenje procjena rizika; Obradite svoje transakcije putem naše platforme za automatsko ulaganje ili preporuka; Obavještavajte vas o svojim transakcijama; Pružanje usluga traženih u odnosima koje imamo s vama; Pružiti informacije u vezi sa uslugama koje se traže u odnosima koje imamo s vama; Kontaktiramo vas i budemo u toku sa uslugama za koje ste nas nabavili; Poboljšati našu korisničku uslugu i proizvode; Stvaranje statističkih podataka u cilju poboljšanja naših usluga; i Pošaljite vam marketinški materijal, ako vi pristanete na to.

Kolačići

Koristimo kolačiće (cookies) da bismo prikupili informacije i podatke kako bismo poboljšali i poboljšali vaše iskustvo prilikom pristupanja web lokaciji i njenim uslugama, kao i da za vas ponudimo prilagođeno iskustvo pregledavanja. Kolačići su mali dijelovi podataka koji prikupljaju informacije o pregledniku kako bi se upamtili korisni podaci ili kako bi se sačuvala istorija pregledavanja kako bi BIGU pružila kvalitetnije usluge. Možete prihvatiti ili onemogućiti ove kolačiće i znati kada se kolačić šalje na vaš uređaj. Međutim, ako odlučite onemogućiti “kolačiće”, tada mnoge naše funkcije i pružene pogodnosti možda neće funkcionirati kako je predviđeno.

Dijeljenje vaših podataka s povezanim i nepovezanim društvima / trećim stranama

Posvećeni smo očuvanju vaše privatnosti i nećemo dijeliti vaše lične podatke s drugim stranama, osim u posebnim okolnostima. BIGU ne prodaje, daje u zakup, licencira ili otkriva vaše podatke bilo kojem pridruženom preduzeću ili trećoj strani iz bilo kog razloga, osim ako je dalje navedeno. S vremena na vrijeme od nas će se možda zatražiti da ove podatke otkrijemo vladinim i regulatornim tijelima ili bilo kojem tijelu u kojem to zakon zahtijeva. Pored toga, ove podatke možemo podijeliti s financijskim institucijama i drugim organizacijama ako su potrebne za obavljanje naših proizvoda i usluga. Vaše podatke možemo podijeliti s nepovezanim ili trećim stranama tamo gdje je to potrebno za obradu vaših transakcija i pružanje usluge koju ste zatražili ili kako bismo omogućili vaše učešće u pruženim uslugama. Otkrivanja trećih strana mogu uključivati ​​razmjenu vaših podataka s tim stranama u svrhu pružanja profesionalne, pravne i računovodstvene pomoći kompaniji BIGU. Štaviše, lični podaci mogu se otkriti bilo kojoj organizaciji prema vašem zahtevu ili bilo kojoj osobi koja deluje u vaše ime.

Korištenje ovih tehnologija od strane ovlaštenih nezavisnih pružatelja usluga

Možemo surađivati ​​sa nezavisnim kompanijama, poznatim kao dobavljači usluga, koje su ovlaštene da smještaju kolačiće treće strane ili slične tehnologije za čuvanje podataka na našoj web lokaciji ili u našim uslugama, aplikacijama i alatima uz naše dopuštenje. Ovi pružatelji usluga pomažu nam da vam pružimo bolje, brže i sigurnije iskustvo. Ovi pružatelji usluga mogu se koristiti ovim tehnologijama kako bi nam pomogli u isporuci vlastitog sadržaja i oglašavanja i prikupljanju anonimnih mjernih podataka i analitike web mjesta. Ne dozvoljavamo nijednom od ovih dobavljača usluga da prikuplja bilo koje vaše lične podatke na našoj web lokaciji ili u našim uslugama, aplikacijama ili alatima u svoje svrhe. Kolačići trećih strana pokriveni su politikom privatnosti trećih strana. Izuzev upotrebe takvih tehnologija od strane naših dobavljača usluga ili drugih ovlaštenih trećih strana, ne dozvoljavamo bilo kojem sadržaju treće strane na našoj web lokaciji da uključuje ili koristi bilo koje kolačiće, web svjetionike, lokalnu pohranu ili slične tehnologije u svrhe praćenja ili za prikupljanje vaših ličnih podataka. Ako vjerujete da popis ili drugi sadržaj treće strane možda prikuplja lične podatke ili koristi tehnologije praćenja na našoj web lokaciji, prijavite ga na mori.bih@smartmoneysolutions.si

Naši nezavisni pružaoci usluga

Godaddy (AWS) – web domaćin | Politika privatnosti Mailchimp – dobavljač usluga e-pošte | Politika privatnosti Google DFP – poslužitelj oglasa | Politika privatnosti Google AdSense – oglasna mreža | Politika privatnosti Google Analytics – analitika web stranica | Politika privatnosti Hotjar – ponašanje i povratne informacije korisnika | Politika privatnosti Zendesk – korisnička podrška i baza znanja | Politika privatnosti Freshdesk – korisnička podrška i baza znanja | Politika privatnosti Disqus – platforma za komentarisanje | Politika privatnosti Google – društvena prijava i dijeljenje sadržaja | Politika privatnosti Twitter – društvena prijava i dijeljenje sadržaja | Politika privatnosti Facebook – društvena prijava i dijeljenje sadržaja | Politika privatnosti Anketa Majmun – ankete | Politika privatnosti WhatsApp- obavijesti i dijeljenje sadržaja | Politika privatnosti SafeCharge – Payment Gateway | Politika privatnosti Sonetel – korisnička podrška | Politika privatnosti

GDJE ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Lične podatke držimo u kombinaciji sigurnih objekata za skladištenje u oblaku, koji se elektronski drže na rezervnim serverima izvan web lokacije ili se čuvaju u više servera u oblaku i poduzimamo sve potrebne korake da zaštitimo lične podatke koje posedujemo od zloupotrebe, gubitka, neovlašćenog pristupa, modifikacija ili otkrivanje. Podaci koje prikupljamo od vas mogu se prenijeti i pohraniti na odredište koje smo odabrali. Predajom svojih ličnih podataka pristajete na ovaj prenos, čuvanje ili obradu. Poduzet ćemo sve razumno potrebne korake kako bismo osigurali da se s vašim podacima postupa sigurno i u skladu s ovom politikom privatnosti. Sve informacije koje nam pružite pohranjuju se na našim sigurnim serverima. Sve transakcije plaćanja bit će šifrirane pomoću SSL tehnologije. Tamo gdje smo vam dali (ili tamo gdje ste vi odabrali) lozinku koja vam omogućava pristup određenim dijelovima naše web stranice, odgovorni ste za čuvanje ove lozinke u tajnosti. Molimo vas da nikome ne dijelite lozinku. Nažalost, prenos informacija putem Interneta nije u potpunosti siguran. Iako ćemo se potruditi zaštititi vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti sigurnost vaših podataka koji se prenose na našu web stranicu; svaki prijenos prenosite na vlastiti rizik. Nakon što primimo vaše podatke, strogim postupcima i sigurnosnim funkcijama pokušat ćemo spriječiti neovlašteni pristup.

Vaša prava

Imate pravo na svoja prava prema relevantnim zakonima, koja uključuju pravo na pristup i / ili izmenu vaših ličnih podataka, prekidajući obradu ovih podataka, pored toga što ne delite sve svoje lične podatke i tražite da ne obrađujemo vaše lične podatke u marketinške svrhe. Međutim, ako odlučite ne dijeliti neke potrebne informacije, BIGU možda neće moći u potpunosti obavljati svoje usluge, jer može ometati mogućnost potpunog proučavanja i predstavljanja najprofesionalnijih financijskih preporuka i mogućnosti ulaganja. Web lokacija može s vremena na vrijeme sadržati veze do i sa web lokacija naših partnerskih mreža, oglašivača i povezanih kompanija. Ako slijedite vezu do bilo koje od ovih web stranica, imajte na umu da te web stranice imaju svoje politike privatnosti i da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za te politike. Molimo provjerite ove politike prije nego što pošaljete bilo kakve lične podatke na ove web stranice. Prema zakonu o zaštiti podataka, imate pravo pribaviti kopije bilo kojih ličnih podataka koje BIGU ima o vama i obavijestiti BIGU o netačnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa vašom privatnošću, ne ustručavajte se kontaktirati nas e-poštom: mori.bih@smartmoneysolutions.si

Zadržavanje i pristup podacima

Zadržavat ćemo vaše Lične podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe u kojima su zadržani, kao što je omogućavanje korištenja web stranice i vaših proizvoda ili pružanja usluga vama. U nekim slučajevima možemo zadržati podatke duže vrijeme kako bismo bili u skladu s važećim zakonima, rješavali sporove sa bilo kojim stranama, a na drugi način po potrebi kako bismo nam omogućili poslovanje. Svi lični podaci koje čuvamo bit će predmet ove politike privatnosti. Poštujemo vašu kontrolu nad vašim informacijama i na zahtjev ćemo tražiti da potvrdimo vaš identitet i držimo li ili obrađujemo podatke koje smo prikupili od vas. Takođe imate pravo da izmenite ili ažurirate netačne ili nepotpune lične podatke, zatražite brisanje svojih ličnih podataka ili zatražite da ih više ne koristimo. Pod određenim okolnostima nećemo moći ispuniti vaš zahtjev, na primjer ako ometa naše regulatorne obveze, utječe na pravna pitanja, ne možemo provjeriti vaš identitet ili uključuje nesrazmjerne troškove ili napor, ali u svakom ćemo slučaju odgovoriti na vaš zahtjev. zatražite u razumnom roku i pružite vam objašnjenje. Da biste nam postavili takav zahtjev, pošaljite nam e-poštu na mori.bih@smartmoneysolutions.si. Automatizirane odluke o vama Kada koristite Usluge, možemo donijeti automatizirane odluke o vama na osnovu vaših ličnih podataka u sljedećim okolnostima: Da biste pružili personalizovane ponude, popuste ili preporuke na osnovu vaše istorije, istorije gledanja i istorije pregledanja; i Da bi vam se prikazivali oglasi zasnovani na raznim faktorima kao što su sadržaj stranice koju posjećujete, podaci koje pružate kao što su dob ili spol, vaša pretraživanja, demografski podaci, korisnički generirani sadržaj i druge informacije koje nam pružate. Ovi oglasi mogu se temeljiti na vašoj trenutnoj aktivnosti ili vašoj aktivnosti tokom vremena i mogu biti prilagođeni vašim interesima.

Zaštita vaših ličnih podataka

Sigurnost vaših ličnih podataka shvatamo ozbiljno i koristimo odgovarajuće tehničke i organizacione mere kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Pristup informacijama o vama takođe ograničavamo na zaposlenike kojima je razumno potreban pristup da bi vam pružili proizvode i usluge ili radi obavljanja posla. Međutim, s obzirom da nijedna sigurnost ne može biti 100% efikasna, ne možemo u potpunosti garantirati sigurnost bilo kojih podataka koje smo prikupili od vas. Ako imate razloga vjerovati da lični podaci koje držimo o vama više nisu sigurni, odmah nas kontaktirajte kako je opisano u ovoj politici privatnosti.

Promjene u politici privatnosti / isključivanje

Pretpostavljamo da su svi korisnici naše web stranice pažljivo pročitali ovu Politiku privatnosti i slažemo se s njezinim sadržajem. Ako se ne slažete ni s jednim od uslova ove politike, savjetujemo vam da se klonite upotrebe naših usluga i web stranice. Naša Politika privatnosti može se povremeno mijenjati i vi ćete biti odgovorni za periodični pregled ovih uvjeta i odredbi za bilo kakve promjene. Nakon objavljivanja u ovoj Politici privatnosti, ove izmjene, dopune ili brisanja stupaju na snagu odmah. Ako BIGU izvrši bilo kakve značajne promjene u Pravilima o privatnosti, BIGU će poslati obavijest na e-adresu koju ste naveli za upotrebu ili istaknuti istaknutu obavijest na našoj web stranici. Ako nastavite koristiti platformu, to će se shvatiti kao prihvaćanje s vaše strane.

Da otkažete pretplatu na naše komunikacije

Možete se odjaviti iz naših marketinških komunikacija slanjem e-pošte na mori.bih@smartmoneysolutions.si

Pristanak

Pristupanjem i korištenjem usluga koje pruža platforma za automatsko investiranje ili Preporuke, pristajete da vaše osobne podatke obrađuje, koristi i otkriva BIGU u skladu s ovom Politikom privatnosti.

KONTAKT ZA ŽALBE

Ako smatrate da bilo koji naš postupak krši ovu Izjavu o politici privatnosti ili na drugi način ne poštuje vašu privatnost, možete podnijeti žalbu. Na ovo će se odmah postupiti. Da biste uložili žalbu, kontaktirajte odjel za usluge klijentima na sljedeću adresu  mori.bih@smartmoneysolutions.si